90 (212) 210 10 10

Dekanın Mesajı

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrencilerim, Kıymetli Ailelerimiz ve Değerli Meslektaşlarım, Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne hoş geldiniz. Tıp Fakültemiz, Türkiye’nin ve dünyanın kalbi İstanbul’daki en seçkin fakültelerden biri olarak 2021 yılında kurulmuştur. Hekimlik; dünyanın en saygın, en onurlu ve yeryüzündeki en muhteşem varlık olan insana dokunma, primum non nocere (önce zarar verme) ilkesi ile onu koruma ve tedavi etme yetkisi verilmiş bir meslektir. Bu mesleği yapmış olmaktan duyduğum mutluluğu, yarın meslektaşım olacak siz değerli öğrencilerimle taçlandıracak olmak hedef ve arzusu ile 2021 - 2022 akademik yılına başlayacağımızın müjdesini vermek isterim. Hayatımda tattığım birçok yöneticilik tecrübesi ki bu kamu hastanesi, özel hastane ve üniversite yöneticiliği de dahil, inanın bu kadar heyecan ve mutluluk vermemiştir. Bu heyecan ve mutluluğun sebebi insana dair en önemli meslek olan hekimlik mesleği ile temellerini birlikte atacağımız ve ilelebet yaşatacağımız tıp fakültemizin kurucu dekanı olmaktan dolayıdır.

Bu büyük sorumluluğu öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte aşacağız. Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüsü vizyonu ile Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat 5.0 yeni nesil tıp eğitimi vizyonu ve mottomuz bu yolculuğun temel taşları olacaktır. Hipokrat’tan günümüze kadar gelen etik ve deontolojik ilkelere bağlı, dünyanın teknolojik gelişmelerini yakından takip eden, kişiye özel tedavi prosedürlerini geliştiren, uygulayabilen, hızlandıran ve hatayı sıfır hale getirme arzusunda olan, devamlı üreten, büyük veriye ve akademik literatüre katkı sağlayan, çağdaş bilim insanları yetiştirmek temel amacımız olacaktır. Bu vizyon doğrultusunda gerek siz değerli öğrencilerimiz ve gerekse alanında başarılı öğretim üyelerimizin hedef ve kararlılığı ile ulusal ve uluslararası alanda kendimizden söz ettiren bir tıp fakültesi hayali ile başlıyoruz.

Klasik tıp anlayışı dışında her türlü teknolojik altyapı ile desteklenen fakültemizin dünyadaki yeni nesil tıp eğitimi kapsamında kişiye özel tedaviler uygulayabilen, yapay zekayı kullanan, büyük veriye ulaşan ve literatüre katkı sağlayan hekimler yetiştirilecektir. Akademik kadro yapılanmasında öncelikli olarak yayın kalitesi ve uluslararası atıf sayısı dikkate alınacaktır. Sadece iyi bir hekim olmak yanında iyi de birer bilim insanı olmanızı arzu ediyorum çünkü dünyayı ancak iyi insanların yarattığı bilim kurtaracaktır. Sevgili arkadaşlarım; hayal eden, inanan, idealerinden vazgeçmeyen, teknolojiyi yakından takip eden, hastaya özgü tedaviyi planlayan, multidisipliner çalışma şeklini benimseyen, bilimin ışığından ayrılmadan başta ülkemiz insanı ve tüm dünyaya katkı sağlayan tartışmacı, iletişim kabiliyeti yüksek, sorgulayıcı ve evrensel nitelikte bilim insanları yetiştirmek için her daim yanınızda olacağımı belirtmek isterim. Saflık ve temizliğin simgesi olan beyaz önlüklerinizin kıymetini bilmenizi aklınızdan hiç çıkarmamanızı temenni ederim. Yarınımızı emanet edeceğimiz bu uzun yolculukta siz yol arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Soner ŞAHİN

Kurucu Dekan

 

Apply Nişantaşı